Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vormingsavond: Walking a thin line…

maart 5, 2020 @ 7:30 pm - 9:30 pm

Walking a thin line…

do 5 maart 2020 (19.30)


De behandeling van anorexia nervosa als waagstuk

Derde van vier vormingsavonden voor artsen en paramedici in het academiejaar 2019-2020. Voordracht door prof. dr. Elske Vrieze en dr. Elke Van Roie.

Walking a thin line… De behandeling van anorexia nervosa als waagstuk

Als een ondervoede patiënt met anorexia nervosa, jong of oud, zich aanmeldt voor behandeling, is gewichtsherstel meestal topprioriteit. Eten is het medicijn. Historisch én volgens de actuele richtlijnen zijn cognitieve gedragstherapie en (multi-)familie therapie aangeraden  interventies.

Maar onderzoek toont aan dat ongeveer de helft van de patiënten die een gezond gewicht bereikten na behandeling kampen met herval binnen het jaar. Hun lijden is groot, de psychosociale impact ingrijpend, de problematiek (levens) gevaarlijk. Er is dus een  grote behoefte aan bijkomende, hoopgevende therapiemethodes zowel bij zorgteams voor kinderen, jongeren en volwassenen, als bij patiënten en hun familie zelf.

In deze vormingsavond krijg je de gevestigde behandelrichtlijnen voor anorexia nervosa bij kinderen en volwassenen opgefrist. Daarnaast maken de sprekers ruimte voor beloftevolle, nieuwe invalshoeken uit de klinische praktijk.

Deelname is gratis, inschrijven verplicht.

Meer info via: https://www.upckuleuven.be/nl/agenda/walking-thin-line

Gegevens

Datum:
maart 5, 2020
Tijd:
7:30 pm - 9:30 pm