Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Summer University Psychoanalyse – Liefde luistert, liefde fluistert

juni 29, 2020 @ 8:00 am - juli 3, 2020 @ 5:00 pm

Summer University Psychoanalyse 2020: Liefde luistert, liefde fluistert

maandag 29 juni t/m vrijdag 3 juli 2020

Geen onderwerp dat zoveel bezongen, besproken, beschreven is als de liefde. Is er een plek waar je kan gaan zonder op liefde te stuiten? Misschien kan je zeggen, daar waar mensen gaan, daar kom je liefde geheid tegen. Of, en daar is de psychoanalyse alweer om de hoek komen wandelen, daar kom je de liefde in een vermomming of een afgeleide tegen: een tegenwerping, een ontkenning of een wegmaking van liefde, een gebrek aan liefde, afgunst of haat naar liefde. Kan liefde dat aan, is reparatie mogelijk? Is er zo iets als pure liefde? Wat is het belang van eigenliefde? En de tijdloze vraag wat liefde in een relatie betekent. Daarin speelt onder andere het verlangen naar vervulling van een eigen tekort, het luisteren naar wie de ander echt is, de ander horen in zijn anders zijn een rol.

Als liefde verbindt, dan moet er ook een ontbindend element zijn. Heeft niet ieder liefhebbend moeder-kind het nodig elkaar ook weer los te laten. Gaat Freud’s levens- en doodsdrift daarover? Hoe komen we liefde tegen in de psychoanalytische relatie?

Zo veel en méér gaan we tegemoet in de volgende editie van de Summeruniversity van 29 juni tot en met 3 juli 2020 op de Roeterseilandcampus van de UvA te Amsterdam. Inschrijving volgt vanaf maart 2020!

Meer informatie over het programma en aanmelding zie: www.psychoanalysesummer.nl

Locatie

Universiteit van Amsterdam, Roeterseiland Campus, Nieuwe Achter- gracht 166 Amsterdam. Gebouw A (UvA REC-A). Collegezaal C.002

Kosten

Koffie, thee en lunch inbegrepen

Deel I (ma en di)
Studenten €60,-
Overige geïnteresseerden €130,-

Deel II (wo t/m vr)
Studenten €85,-
Overige geïnteresseerden €180,-

Deel I & II (hele week)
Studenten €110,-
Overige geïnteresseerden €260,-

 

De Summer University Psychoanalyse is een gezamenlijk initiatief van de Nederlandse Psychoanalytische Vereniging (NPAV) en de Belgische Vereniging Psychoanalyse (BVP) en wordt georganiseerd door Ad Bolhuis, Marc Hebbrecht, Simone Logtenberg en Saskia Schmitz-Kooij, met ondersteuning van de Nederlandse en Vlaamse Denktank.

Gegevens

Begin:
juni 29, 2020 @ 8:00 am
Einde:
juli 3, 2020 @ 5:00 pm
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , ,