Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Summer University Psychoanalyse 2019: De verbeelding spreekt

juli 1, 2019 @ 8:00 am - juli 5, 2019 @ 5:00 pm

De Belgische Vereniging voor Psychoanalyse organiseert in samenwerking met de Nederlandse Psychoanalytische Vereniging (NPAV) voor de zesde keer een Summer University Psychoanalyse aan de Universiteit van Amsterdam.

Thema: De verbeelding spreekt

Het zal dus vooral gaan over beelden, dromen, fantasie, beeldvorming, taal…

Onze verbeeldingskracht is voor de overleving van homo sapiens van enorm belang geweest, zo stelt de schrijver Hariri in zijn bestseller Sapiens, a Brief History of Humankind. Het is niet alleen dankzij onze taligheid, maar specifiek dankzij ons unieke vermogen te geloven in iets wat niet bestaat, dat de mens zich in groten getale heeft weten te verenigen en zo haar krachten kon bundelen en de heerschappij ging voeren over andere diersoorten. Als psychoanalytici weten we dat de verbeelding wezenlijk is voor de individuele psychische ontwikkeling. Spreken, beelden en de ontwikkeling van het denken zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In de dagelijkse praktijk van de psychoanalyse spreken we, via de uitnodiging tot vrije associatie, de verbeelding aan.

De Summer University Psychoanalyse vindt plaats aan de Universiteit van Amsterdam van 1 juli tot 5 juli 2019. Een complete week waar iedereen die gefascineerd is door het gedachtengoed van de psychoanalyse, aan zijn trekken zal komen.

Meer info: https://psychoanalysesummer.nl/

Gegevens

Begin:
juli 1, 2019 @ 8:00 am
Einde:
juli 5, 2019 @ 5:00 pm
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , ,